הגג הוא החלק הפגיע ביותר בבניין, ולכן חדירת מים עלולה להוות בעיה משמעותית. כדי למנוע מהגג להירטב, קיימות אפשרויות רבות.
האפשרות הנפוצה ביותר היא שימוש בקרום גומי על הגג. עם זאת, לחומר זה מספר חסרונות כמו היותו יקר וקשה להחלפה אם הוא ניזוק. האפשרות הבאה היא להשתמש בבידוד קצף פוליאוריטן שכן הוא מספק הגנה טובה יותר מפני חדירת מים וניתן להחליפו בקלות אם ניזוק.
האפשרות השלישית היא שימוש ביריעות פוליאתילן המספקות איזון טוב בין הגנה וחסכוניות. לחומר זה יש גם יתרון של קל להתקנה בהשוואה לחומרים אחרים הקשים יותר להתקנה כמו בידוד קצף פוליאוריטן או ממברנת גומי.
הצורך במערכת קירוי חדשה גובר עם שינויי האקלים האחרונים. דרושה מערכת קירוי חדשה שיכולה לעמוד בפני חדירת מים ולשמור על המבנה בטמפרטורה נוחה. המערכת החדשה אמורה להיות ניתנת להתקנה גם מבלי להפריע לפרויקטים או עבודות שוטפות באתר.
בידוד גגות מפני חדירת מים הוא תהליך מורכב, יקר הדורש כישורים וידע מיוחדים.
בידוד גגות מפני חדירת מים הוא משימה חשובה והכרחית בבניית מבנים. הסיבה לכך היא שהגג הוא החלק הפגיע ביותר בבניין, שעלול להינזק בקלות ממים.
המטרה העיקרית של בידוד גגות מפני חדירת מים היא להגן על המבנה מפני גורמים חיצוניים כמו גשם ושלג. זה גם עוזר להפחית את צריכת האנרגיה ולשפר את איכות האוויר בתוך הבית על ידי מניעת עיבוי על פני הגג.
ישנם סוגים שונים של חומרי בידוד שניתן להשתמש בהם למטרה זו, כגון צמר מינרלי, פוליסטירן קצף, תאית או לוח קצף פוליאוריטן.
במיוחד שרוצים לבצע זיפות גגות בישראל שהיא מדינה חמה מאוד, אנו נדרשים למצוא חברת איטום מקצועית, כזאת שעובדת עם חומרי האיטום הטובים ביותר שלא רק מספקים הגנה מפני חדירת מים, אלא חומרי איטום שגם מספקים בידוד מפני פגעי החום.
חומרי בידוד שמומלץ להכיר ולדרוש אותם מחברת האיטום
חשוב להכיר את שלושת חומרי האיטום הבסיסים והנפוצים ביותר, אלו החומרים בהם רוב חברות האיטום עושות שימוש למנוע חדירת מים מהגג.
צמר מינרלי
צמר מינרלי הוא סוג של בידוד שנמצא בשימוש כבר עשרות שנים. הוא עשוי משילוב של חומרים מינרליים ואורגניים, והוא אינו יעיל כמו סוגי בידוד אחרים.
בידוד הצמר המינרלי הוצג לראשונה בתחילת שנות ה-1900 מכיוון שהוא נחשב לעמיד יותר באש מאשר בידוד פיברגלס. כניסתו של בידוד זה לשוק נבעה במידה רבה מהיכולת שלו להציע הגנה מפני אש טובה יותר מאשר בידודים אחרים הזמינים באותה תקופה.
המטרה המקורית של הצמר המינרלי הייתה לספק הגנה טובה יותר מפני אש בהשוואה לסוגי בידוד אחרים. השימושיות שלו התרחבה עם הזמן עם השימוש בפרויקטי בנייה מודרניים כגון בניית קירות, גגות ורצפות.
צמר מינרלי הוא סוג של חומר בידוד המשמש בבנייה. הוא עשוי מחלקיקים מינרליים מעורבבים עם קלסר ליצירת מסה שניתן ליצוק לצורות שונות.
צמר מינרלי הוא סוג של בידוד העשוי מסיבים מינרליים. יש לו עמידות תרמית גבוהה וצפיפות נמוכה, ולכן הוא מושלם לשימוש ביישומים הדורשים בקרת טמפרטורה ולחץ גבוהים.
השימוש בצמר מינרלי גדל משמעותית במהלך השנים האחרונות בשל יעילותו בבידוד. יש לו גם תכונות שהופכות אותו לחומר אידיאלי לשימוש ביישומים כגון מסננים, מתקני טיפול במים ואחרים.
ההבדל העיקרי בין צמר מינרלי לסוגים אחרים של בידוד הוא הרכבו. לבידוד סיבים מינרליים אין תרכובות אורגניות או תוספים כימיים. משמעות הדבר היא כי אין אדים או פליטות במהלך ההתקנה או ההפעלה, מה שהופך אותו לבטוח עבור בני אדם לעבוד איתו.